• Yhteydenotot sähköpostitse.
  Kontakt via email.


 • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
  Du kan följa Sommarbacka också här:

  Pinterest
  Facebook
  Instagram
  Bloglovin
  Blogit.fi
 • Tervetuloa Sommarbackaan

  Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

  Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

  Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


  Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

  Välkommen till Sommarbacka

  Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

  Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

  Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


  Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


JOULUKUUSENKORISTEET | JULGRANSPYNTET

19.12.2016


Joulukuusi tuo joulun. Sen valoista ja tuoksusta huokuu se suurin joulutunnelma. Meillä kuusi on perinteisesti otettu sisälle jo hyvissä ajoin ennen aattoa, sillä tykkäämme nauttia siitä ennemmin ennen joulua kuin kovin kauan joulun jälkeen. Tosin tänä vuonna se otettiin sisälle ennätysaikaisin. Tänä vuonna joulu on niin lyhyt ja sen lisäksi koko tämä viikko on aika kiireinen. Kokonaiskuvaa kuusesta ei nyt tullut otettua, joulukuusesta on mielestäni vaikea saada kuva missä se ei näyttäisi yhdeltä suurelta sekamelskalta. Joulukuusi on kauneimmillaan luonnossa.

------------

Julgranen gör julen. Dess doft och mysiga ljussken utgör den största julkänslan. Hos oss brukar vi ta in granen i god tid innan julaftonen eftersom vi tycker om att njuta av den mer innan, än långt efter julen. Men i år tog vi nog in den rekord tidigt när julen är så kort i år och hela den här veckan är ganska fylld med olika program. Det blev ingen helhetsbild på granen då jag tycker det är så svårt att få en fin bild på julgranen där den inte ser ut som en enda sillsallad. Julgranen är nog allra vackrast i verkligheten.
Ajattelin kuitenkin esitellä meidän tärkeimmät ja rakkaimmat kuusenkoristeet jotka löytyvät kuusesta vuosi toisensa jälkeen. Ensimmäisenä on tuo balleriina-koriste jonka olemme ostaneet yhdessä tyttären kanssa aikoinaan Stockmannilta. Tytär sai itse valita mieleisen koristeen ja hän oli juuri silloin aloittanut tanssiharrastuksensa joten valinta oli tietysti kaunis lasinen balleriina.

------------

Tänkte visa er det viktigaste och käraste julgranspyntet som finns i vår gran år efter år. Till först har vi ballerinan som vi köpt tillsammans med dottern på Stockmann för flera år sedan. Hon fick själv välja ut en dekoration och det blev en ballerina eftersom hon då just hade börjat sin danshobby.
 Luistimet taas olen itse ostanut edellisestä työpaikastani, viimeisenä jouluna kun olin siellä töissä. Niitä meillä on kolme kappaletta mutta tänä vuonna huomasin että yksi oli valitettavasti rikkoutunut joululaatikossa. Tunnearvoltaan korvaamattomat kuusenkoristeemme ovat nuo paperitähdet jotka mummini on aikoinaan taitellut.  Näiden lisäksi kuusesta löytyy aina virkatut valkoiset lumihiutaleet ja vaihtelevasti palloja sekä muita koristeita. 

Löytyykö teiltä perinteisiä joulukuusenkoristeita joilla on paikkansa kuusessa vuodesta toiseen?

------------

Skridskon har jag köpt på min förra arbetsplats sista julen jag jobbade där. Vi har tre stycken av dem, men märkte att en har gått sönder i julpyntslådan nu. Känslomässigt är nog pappersstjärnorna som min mommo vikt det allra viktigaste julgranspyntet. Förutom dom här pynten har vi alltid också vita, virkade snöflingor i granen och ett varierande antal och en varierande färgkombination av bollar och annat.

Har ni något speciellt julgranspynt som ska sitta i granen år efter år?

| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

8 kommenttia:

 1. Olipas aivan mukava lukea tuo, että muillakin on haastetta kuvata kuusta kokonaisuudessaan! :-) Vuosi toisen perään olen saman asian kanssa takkuillut, ja vaikka kuinka olisin tyytyväinen kuuseen, niin kuviin en saa vaan samaa tunnelmaa kertakaikkisesti! :-) Eli samalla viivalla ollaan!

  Todella kauniita ja tunnearvokkaita koristeita, tuollaisia todella osaa arvostaa, ovat aivan ihania! <3
  Kauniilta näyttää kuusenne tänä jouluna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla että muillakin on samat ongelmat kuusen kuvauksen kanssa :) Itsekin olen kuuseen tyytyväinen näin muuten, mutta kuvissa se näyttää yhdeltä isolta johtohässäkältä :) Vaikka ei ne johdot näy näin muuten mutta kuvissa ne pomppaa esille ja koristeet näyttää ihan mitättömiltä vaikka niitäkin on ihan tarpeeksi. Onneksi tunnelman voi saada pienimmistä kuvista myöskin.

   Kiitos <3 Vähän joutui jo koristeita karsimaan ja siirtämään tuon karvatassun takia. Hän ymmärsi kuusen ilon viime yönä :)

   Poista
 2. Kuvissasi on kaunis ja seesteinen tunnelma! Osa meidän koristeistamme on vuosia vanhoja, vanhin enkeli jopa yli 50 v. vanha! Väreinä meillä on kuusessa kupari, pronssi, kulta ja tumma ruskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos <3 Ihana kuulla tarina teidän kuusenkoristeista, upean vanhat koristeet teillä, niissä on valtava tunnearvo <3 Ihanat värit teidän kuusessa myöskin. Oikein hyvää ja kaunista joulunaikaa <3

   Poista
 3. Kaunista on! Ja kauniita koristeita siinä! Täällä on kuusessa ollut monena monena vuotena valkoisia huovutuspalloja (kuin lumipalloja), myös savesta tehtyjä "pipareita" (jotka noin parisenkymmentä vuotta vanhoja). Tälle joululle löytyi joulumyyjäisistä isohkoja höyhenpalloja, saa nähdä istuvatko ne kuinka vanhojen koristeiden kanssa :)

  Kaunista jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos <3 Teidän kuusenkoristeet kuulostavat ihanille <3 Ihania joulunperinteitä nämä kuusenkoristeet. Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulunaikaa <3

   Poista
  2. Niin niin kaunista jälleen <3 Kiitos sinulle Janina ihanasta blogista ja oikein hyvää joulua teidän perheelle <3

   Poista
  3. Sydämellinen kiitos sinulle Jenna <3 Ihania välipäiviä ja mukavaa loppuvuotta teidän perheelle <3

   Poista