• Yhteydenotot sähköpostitse.
  Kontakt via email.


 • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
  Du kan följa Sommarbacka också här:

  Pinterest
  Facebook
  Instagram
  Bloglovin
  Blogit.fi
 • Tervetuloa Sommarbackaan

  Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

  Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

  Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


  Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

  Välkommen till Sommarbacka

  Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

  Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

  Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


  Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


SADONKORJUU | SKÖRDEFEST

9.8.2016


Kulunut viikko on ollut yhtä sadonkorjuun juhlaa. On mehustettu, hillottu ja säilötty kesän makuja talteen talven varalle. Omasta pikkuruisesta keittiöpuutarhastani korjasin upeat tillit talteen pakkaseen ja tein vielä uusintakylvön, saa nähdä ehditäänkö saada vielä samanlainen satsi tilliä ennen syksyä.

------------

Den gångna veckan har varit en enda skördefest. Vi har saftat, syltat och lagt in sommarens smaker att ha i vinter sen. Fick väldigt mycket fin dill ifrån min egna pyttelilla köksträdgård som jag frös in. Sådde ännu en omgång så få se om vi hinner få en lika fin skörd med dill ännu innan hösten är här.
Omia viinimarjoja tulee joka vuosi yhä enemmän ja enemmän. Tänä vuonna sain jo mehumaijallisen täyteen kun laitoin kaikki viinimarjamme sekaisin, mustaa, punaista ja vihreää. Eilen illalla keitin kuningatarhilloa ja sitä tekisi vielä kovasti mieli tehdä enemmänkin. Hillopurkille ei tule paljon hintaa ja parasta on se että itse tietää tasan tarkkaan mitä ne omatekoiset hillot ja mehut sisältävät.

------------

För varje år blir det mer och mer av de egna vinbären. I år fick jag en hel saftmaja fylld då jag blandade ihop alla sorter, svarta, röda och gröna. Igår kväll kokade jag drottningssylt och det hoppas jag ännu få några burkar till av. Att koka sin egen sylt och saft kostar knappt inget alls och det allra bästa är att man vet exakt vad de innehåller.


 Keittiöpuutarhassa on vielä persiljat korjaamatta talteen ja kasvihuoneessa tomaatit alkavat vasta nyt punertamaan mutta ne popsitaan sieltä suoraan parempiin suihin. Nämä ovat juuri niitä pieniä mutta niin suuria asioita joista tulen onnelliseksi ja joiden avulla jaksaa sitten taas koko pimeän syksyn ja talven.

Ps. Mustikkapiirakan ohje tulossa lähipäivinä :)

------------

I köksträdgården finns det ännu frodigt persilja som väntar på att skördas och i växthuset börjar tomaterna först nu att bli lite röda om kinderna, men dom äter vi upp som dom är förstås. Det här är just de där små, men ändå så stora sakerna, som gör mig glad och som gör att man orkar under den mörka hösten och vintern.

Ps. Receptet på blåbärspajen är på kommande inom de närmaste dagarna :)

| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa, oman pihan antimia! <3 Tuo on kyllä niin ihana juttu, ja voin alleviivata sanasi :-)
  Täällä kovasti odotellaan omppuaikaa, toivottavasti vanhempien pihasta tulee tänä vuonna hyvä sato :-)

  Kaunista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin ihanaa aikaa tämä marja ja sadonkorjuu-aika. Näyttäisi ainakin täälläpäin tulevan todella upea omenasato, jos niihin ei nyt viime metreillä iske joku ötökkä tai muu. Omia olemme jo syöneet muutamina päivinä kun alkavat olemaan jo kypsiä :)

   Kaunista viikonloppua <3

   Poista
 2. Sadonkorjuu on mukavaa aikaa :) Täällä on vielä suurin osa marjoista pensaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se <3 Onnea ja tsemppiä marjanpoimintaan, muistelen että teillä oli aika paljon marjapensaita :) Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 3. Ihanan kodikas ja elokuisentunnelmainen postaus. Kiitos siitä ja mukavia säilöntähetkiä :-P Terveisin Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos sinulle <3 ja oikein ihanaa elokuuta sinne Myrskyluotoon <3 Kovin on jo syksyistä.

   Poista
 4. Ihanan kodikas ja elokuisentunnelmainen postaus. Kiitos siitä ja mukavia säilöntähetkiä :-P Terveisin Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista