• Yhteydenotot sähköpostitse.
    Kontakt via email.


  • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
    Du kan följa Sommarbacka också här:

    Pinterest
    Facebook
    Instagram
    Bloglovin
    Blogit.fi




  • Tervetuloa Sommarbackaan

    Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

    Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

    Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


    Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

    Välkommen till Sommarbacka

    Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

    Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

    Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


    Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


SUOLAINEN KÄÄRETORTTU | SALTIG RULLTÅRTA

20.6.2016

No niin, nyt olisi luvassa suolaisen kääretortun ohje. Ohje on alunperin Kotivinkistä (10/2016) ja mielestäni tämä ohje oli oikein onnistunut ja varsin helppo- sekä nopeatekoinen voileipäkakku jota tehdään aivan varmasti uudelleen.

----------

Så där, nu kommer receptet till den saltiga rulltårtan. Receptet är ursprungligen ur tidningen Kotivinkki (10/2016) och själv tycker jag det var ett väldigt lyckat och snabb- samt lättalagat recept på smörgåstårta som vi alldeles säkert kommer göra på nytt.



KAHDEN LOHEN KÄÄRETORTTU

15 isoa viipaletta paahtoleipää
n. 1,5 dl maitoa kostutukseen

Täyte:

n. 400 g hienonnettua lämminsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl hienonnettua tilliä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl valkopippuria myllystä
1-2 tl raastettua piparjuurta

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2  tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 tl sinappia

Koristeluun:

100 g kylmäsavulohta tai graavilohta
tilliä
versoja tai yrttejä
(katkakarapuja tai jokiravunpyrstöjä)

1. Poista leipäviipaleista reunat ja levitä ne tiiviisti tuorekelmulle, hieman toistensa päälle, 3x5 viipaletta. Kauli leipäviipaleita hieman ohuemmiksi, niin niiden käsittely ja rullaaminen on helpompaa.

2. Kostuta levy maidolla (itse en ihan noin paljon maitoa käyttänyt)

3. Irrota täytteen lohi pikkupaloiksi ja poista mahdolliset ruodot. Sekoita lohi tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Levitä täyte levyn päälle.

4. Rullaa leipälevy kelmun avulla kuin tekisit kääretortun. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen pala kelmua rullan ympärille niin että saat napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. (Itse pidin yön yli jääkaapissa).

5. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto, mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kuorruta kääretorttu ja koristele se.

------------

SMÖRGÅSTÅRTA MED TVÅ OLIKA SORTERS LAX

15 stora skivor rostbröd
ca. 1,5 dl mjölk att fukta brödskivorna med

Fyllning:

ca. 400 g varmrökt lax
200 g naturell färskost
4 msk finhackad dill
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald vitpeppar
1-2 tsk riven pepparrot

Garnering:

400 g naturell färskost 
1/2 tsk flingsalt
1/4 tsk nymald svartpeppar
1 tsk senap

Dekoration:

100 g kallrökt eller gravad lax
dill
ärtskott eller andra örter
(räkor eller kräftstjärtar)

1. Skär bort kanterna på brödskivorna och bred ut dem riktigt tätt, delvis litet utanpå varandra på en bit plastfolie (sådan där genomskilnig på rulle, glad pack), 3x5 skivor. Kavla plattan med brödskivorna lite tunnare så är den lättare att hantera och rulla ihop senare.

2. Fukta brödplattan med mjölken. (Själv använde jag inte riktigt så mycket mjölk).

3. Lossa den varmrökta laxen ifrån skinnet och dela den i små bitar, ta bort eventuella ben. Blanda den rökta laxen med färskosten och dillen. Smaksätt med salt, peppar och pepparroten. Smaka av och tillsätt vid behov mer kryddor.

4. Bred ut fyllningen på brödplattan och rulla ihop den med hjälp av plastfolien, precis som du skulle rulla en rulltårta. Vänd plastfoliens kant så den blir på nedre sidan av rullen och täck rullen med ännu en bit plastfolie så du får ett kompakt paket av rullen. Ställ rullen i kylskåpet för att dra sig i minst 4 timmar (själv hade jag min över hela natten).

5. Gör garneringen. Rör om färskosten så den blir mjuk och smaksätt den med salt, peppar och senap. Bred garneringen över rullen och dekorera den.

| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä tosi hyvä voileipäkakku, itse kun en niin usein niitä ole tehnyt niin tuo onnistui oikein hyvin :) Aurinkoista päivää <3

      Poista
  2. Oi miten hyvältä näyttää. Tätä voisikin seuraavaksi kokeilla tarjottavaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli ainakin meidän mielestä tosi hyvä ja helppo tehdäkin :)

      Poista
  3. Tuo sopisi vaikka juhannuspöytään alkupalaksi.
    Hyvää juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, oli mukavan kesäisen makuinenkin. Kaunista juhannusviikkoa sinulle myös <3

      Poista