• Yhteydenotot sähköpostitse.
    Kontakt via email.


  • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
    Du kan följa Sommarbacka också här:

    Pinterest
    Facebook
    Instagram
    Bloglovin
    Blogit.fi




  • Tervetuloa Sommarbackaan

    Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

    Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

    Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


    Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

    Välkommen till Sommarbacka

    Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

    Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

    Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


    Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


MELKEIN KESÄINEN LAUANTAI | EN NÄSTAN SOMRIG LÖRDAG

14.6.2015


Tänään sunnuntaina ei ole ollut auringosta tietoakaan mutta eilen oli jo melkein ihan kesäinen päivä. Ulkona puhalsi jopa hieman lämpimämmät tuulet ja päivää vietettiinkin ulkosalla. Oman pihan syreenit aukesivat kukkaan ja niitä jaksan sekä ihastella että nuuskuttaa. Päiväkahvit tuli nautittua myös ulkona raparperiherkun kera. Raparperimehua tehdessäni jäi yli muutamat raparperin varret joista päätin kokeilla jotain uutta herkkua. 

Raparperipiirakka paahdetulla voilla

500 g raparperia paloina
150 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl vaaleaa siirappia
2 rkl maitoa
1 maustemitta suolaa

Paloittele raparperit ja laita palat voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja anna sen hiljalleen kuplia miedolla lämmöllä kunnes voi on kullanvärinen ja tuoksuu hieman pähkinälle. Ota sulannut voi liedeltä ja lisää siihen kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina raparperipalojen päälle uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 min. 175´C asteessa. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa,

Tämä uutuus sai todella hyvän vastaanoton meillä ja sitä toivottiin jo lisää. Itse maistoin myös pienen annoksen ja ihastuin, ihana hieman kinuskimainen maku yhdistettynä kirpeään raparperiin on todella onnistunut. Tämän jutun juju piilee juuri tuossa paahdetussa voissa. Voisin kuvitella että tämä ohje toimii myös kirpeiden omenoiden kanssa syksyllä.

Täällä on satanut koko päivän ja olo on hieman väsynyt, toisaalta oikein mukavaa että välillä on sadepäiviä mutta ottaisin kyllä nyt mieluummin sen auringon ja kesän lämmön. Itse menen nyt jatkamaan lehtien selailua sohvanurkkaan ennen iltasaunaa.

Ihanaa sunnuntai-iltaa!

----------

Idag har man inte sett en endaste skymt av solen, men igår var det nästan som en sommardag med litet varmare vindar som blåste. Dagen spenderades mestadels ute, de egna syrenerna på gården öppnade sina knoppar och dem orkar jag beundra och dofta på. Även eftermiddagskaffet njöt vi ute tillsammans med en nyhet jag bakat av rabarber. Det blev några stjälkar över av rabarbern då jag gjorde saft här om dagen och nu beslöt jag mig för att prova ett nytt recept.

Rabarberpaj med brynt smör

500 g rabarber i bitar
150 g smör
1,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en smord ungnsform. Smält smöret och låt det sakta bubbla på svag värme tills det blir gyllenefärgat och doftar lite nötigt. Ta sedan smöret från värmen och tillsätt alla de övriga ingredienserna i smöret, rör om till en slät smet. Häll smeten över rabarberbitarna och grädda i mitten av ugnen ca. 45 min. i 175´C. Låt svalna en aning och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Denna  nyhet togs väl emot här hos oss och de önskades redan till av den. Smakade en liten portion själv också och det smakade faktiskt väldigt gott. Den en aningen knäckiga smaken tillsammans med den syrliga rabarbern är väldigt lyckad. Grejen med det här receptet ligger ljust i de brynta smöret. Kan tänka mig att detta recept kunde fungera bra tillsammans med syrliga äppel på hösten också.

Här har det regnat hela dagen och man känner sig rikitgt trött och seg idag. På ett sätt mysigt med regn men skulle just nu nog hellre ta solen och sommarvärmen. Nu går jag och fortsätta med att läsa olästa tidningar i soffan innan det är dags för kvällsbastu.

Ha en fin söndagskväll! 


| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

8 kommenttia:

  1. Huippua, kananmunaton ohje :) mieletön juttu, k i i t o s <3 ne ovat isosti tervetulleita :)

    Näyttää tosi herkulle ja lauantai on ollut siellä ihanan kuuloinen :) kesä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kun kiva jos ohjeesta on iloa ja hyvä tietää että sellaiset ohjeet ovat tervetulleita. Ihanaa juhannusviikkoa <3

      Poista
  2. Pajreceptet måste testas, låter läckert!
    Önskar sol för man blir nog lite deppad av de gråa och disiga vädret.
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoppas du tycker om pajen, själv tyckte jag den var lyckad och trevligt med lite nya recept också. Ja, detta trista, kalla och blåsiga väder börjar man nog få nog av nu, önskar också sol och värme. Trevlig midsommarvecka till dig <3

      Poista
  3. Oi oi, nämä syreenit on niin ihanat! Ja kiitos raparperipiirakka ohjeesta, sainkin juuri tänään anopilta raparperia ja tätä voisi nyt testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syreenit ovat niin ihania ja se hyvä puoli tässä kylmässä ilmassa on että ne kukkivat suhteelisen kauan tänä vuonna :) Mukavaa jos ohjeesta on hyötyä ja jos se on myös teidän makuun :) Ihanaa juhannusviikkoa <3

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta! Laitan sen juhannuksena testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa ja toivottavasti raparperipiirakka on teidänkin makuun, itse tykkäsin ja mukavaa vaihtelua kokeilla joskus jotain uutta. Mukavaa juhannusviikkoa <3

      Poista