• Yhteydenotot sähköpostitse.
    Kontakt via email.


  • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
    Du kan följa Sommarbacka också här:

    Pinterest
    Facebook
    Instagram
    Bloglovin
    Blogit.fi




  • Tervetuloa Sommarbackaan

    Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

    Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

    Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


    Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

    Välkommen till Sommarbacka

    Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

    Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

    Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


    Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


BAILEYSKAKKU | BAILEYSKAKA

17.6.2015


Juhannus lähestyy ja viikko on mennyt taas niin nopeasti. Nyt olisi siis luvassa lupaamani ohje Baileyskakkuun. Ohje on peräisin täältä.

Baileys - juustokakku

Pohja:
50 g voita sulatettuna
noin 10 digestive-keksiä murskattuna

Sekoita sulatettu voi murskattuihin kekseihin. Painele seos voidellun vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
½ dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl baileysia
3 liivatetta

Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone, tuorejuusto ja sokerit varovasti nostellen. Kuumenna baileys kiehuvaksi ja liuota vedestä pois puristetut liivatteet likööriin. Sekoita liivateliemi huolellisesti muiden ainesten joukkoon ja kumoa täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Kiille:
3 liivatetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl kevytmaitoa

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatteet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli, kuitenkin vähintään kolme tuntia.

Kuten olen jo aikaisemmin tainnut mainita niin tämä kakku on mieheni bravuuri ja hän tätä meillä aina tekee. Tunnustan etten ole kertaakaan itse tehnyt tätä kakkua mutta syönyt sitäkin enemmän :) 
Juhannusvalmistelut ovat käynnissä, ei mitään suurta mutta ne perinteiset ruokaostokset on suunniteltava ja hoidettava sekä pientä siivoamista ja kukkien laittoa kotiin.

Ihanaa iltaa!

----------

Midsommarveckan är igång och den har gått fort den också. Nu kommer receptet på Baileyskakan som jag lovat. Receptet är härifrån.

Baileys - färskostkaka

Botten:
50 g smält smör
ca. 10 krossade digestive-kex

Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Ställ formen med kexbottnet i kylen medan du tillreder fyllningen.

Fyllning:
2½ dl vispgrädde
250 g mascarponeost
50 g naturell färskost
1½ dl pudersocker
½ dl socker
4 tl vaniljsocker
1 dl baileys
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och blöt dem där ca. 10 min. Vispa grädden och blanda i mascarponeosten, färskosten och sockren genom att försiktigt blanda om i smeten. Hetta upp baileys-likören, kläm ur gelatinbladen och smält upp dem i den upphettade likören. Blanda noggrannt baileys- och gelatinblandningen i fyllningen och häll sedan upp fyllningen i formen, utanpå kexbottnet. Ställ formen i kylen och låt den stelna i ca. 3 timmar.

Glasyr:
3 gelatinblad
1 dl mörkt kakaopulver
3/4 dl socker
3 dl lättmjölk

Sätt gelatinbladet i kallt vatten så de blöts upp. Mät upp kakaopulvret, socker och mjölk i en kastrull och koka upp det. Ta bort kastrullen från plattan då blandningen är jämn. Smält upp gelatinbladen i chokladsåsen. Kyl ner chokladsåsen i kallt vattenbad. Häll den svalnade chokladsåsen på den stelnade fyllningen och ställ kakan tillbaks i kylen, helst över natten, men minst i 3 timmar.

Som jag nämnt tidigare så är den här kakan min mans bravur och det är alltid han som gör den här kakan hos oss. Måste erkänna att jag inte någonsin själv gjot den här kakan men ätit av den desto mer :) Här är det på gång små förberedelser inför midsommaren, inget större men de traditionella matuppköpen ska planeras och utföras och så ska det lite städas och hämtas in blommor.

Ha en skön kväll!

| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

5 kommenttia:

  1. K i i t o s tästä ohjeesta! <3 Tämä tulee niin kokeiluun, ei voi olla kun herkkua! :-) Namskis!

    Viehättävä kuva! <3

    Ihanaa Juhannuksen aikaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin ja viimein sain ohjeen tänne :) Olin ihan unohtanut koko asian :) Tämä on niin herkkua, suunnittelin että tätä vois myös tehdä jälkkäriksi joskus siten että kokoaa pieniä annoksia laseihin tai kulhoihin.

      Poista
  2. Maistuuko Baileys kuinka voimakkaasti? Kakku kuulostaa kyllä herkulliselta, mutta koska en tykkää yhtään Baileysista juomana, niin pelkään sen maun tulevan kakussa liian voimakkaasti läpi :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun makuuni se ei maistu varsinaisesti Baileysille mutta kyllä sen huomaa että siinä on alkoholia. Tuo tumma kaakaokiille tekee kakusta aika suklaisen ja mielestäni juuri se tekee kakusta niin hyvän tai se niinkuin kruunaa kakun, mutta nämähän on niin makuasioita :)

      Poista
  3. Nams, kuulostaa todella hyvältä ja näyttää herkulliselta :)

    Oikein mukavaa Juhannusta!

    VastaaPoista