• Yhteydenotot sähköpostitse.
    Kontakt via email.


  • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
    Du kan följa Sommarbacka också här:

    Pinterest
    Facebook
    Instagram
    Bloglovin
    Blogit.fi




  • Tervetuloa Sommarbackaan

    Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

    Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

    Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


    Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

    Välkommen till Sommarbacka

    Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

    Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

    Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


    Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


RAPARPERIPIIRAKKA | RABARBERPAJ

19.5.2015


Viikonloppuna tuli myös tehtyä tämän vuoden ensimmäinen raparperipiirakka. Valitettavasti raparperit eivät ole omalta pihalta vaan miehen mummon pihalta. Omat raparperit eivät oikein tahdo kasvaa, täytyisi siirtää ne kaksi juurta mitä meillä on ja katsoa jaksaisivatko ne sitten kasvaa mutta voi olla että maaperä on liian kuiva ja huono niille.

Raparperipiirakka

2 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g sulatettua voita
3 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 4-5 raparperinvartta pilkottuna

Sulata voi kattilassa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhot keskenään. Lisää vuorotellen kuivat aineet sekä sulatettu voi ja maito kananmuna- ja sokerivahtoon. Levitä taikina uunipellille ja ripottele päälle raparperit. Paista n. 175 ´C uunissa kunnes piirakka on kullanruskea ja kypsän oloinen (en osaa sanoa tarkkaa aikaa, mutta noin 20-30 min. varmaan). Ripottele sokeria päälle kun olet ottanut piirakan uunista. Ennen tarjoilua voi vielä lisätä tomusokeria päälle jos haluaa.

Tästä ohjeesta tulee siis uunipellillinen piirakkaa, mutta itse hieman sovelsin ohjetta tällä kertaa ja tein sen pyöreään piirakkavuokaan. Raparperin määrää voi itse arvioida, itse yleensä laitan noin 4-5 vartta riippuen niiden koosta.
( Resepti ei ole peräisin kuvissa näkyvistä kirjoista ).

Niinhän se on että kauden ensimmäiset sesonkiherkut maistuvat aina parhaimmilta, niin myös raparperipiirakka tällä kertaa. Jos saisin jostain vähän enemmän raparperia tekisin myös raparperimehua, kylmä raparperimehu maistuu niin hyvältä kesähelteellä. 

Mukavaa tiistaita!

----------

Under veckoslutet bakade jag säsongens första rabarberpaj. Tyvärr är rabarbern inte från våran egen gård utan från makens mormors gård. Våra egna två rabarberplantor orkar inte riktigt växa, borde flytta på dem och se om de skulle bli piggare, men det kan också hända att det är för dålig jordmån för dem.

Rabarberpaj

2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4-5 stjälkar rabarber i bitar

Smält smöret. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjölet och bakpulvret. Tillsätt turvis av de torra ingredienserna och smälta smöret samt mjölken i ägg-och sockersmeten. Bred ut smeten på en ungnsplåt, strö över rabarberbitarna. Grädda i ca. 175 `C tills pajen är gyllenebrun och klar (kan inte säga exakt tid men ca. 20-30 min.). Strö över socker då du tagit ut pajen ur ugnen. Innan servering kan du ännu dekorera den med pudersocker om du vill.

Av det här receptet blir det alltså en ungnsplåt med paj, själv improviserade jag lite den här gången  och gjorde den i en rund pajform. Rabarbermängden beror på hur mycket rabarber man vill ha, själv brukar jag sätta ca. 4-5 stjälkar beroende på hur stora dom är.
( Receptet kommer ej ur böckerna på bilden ).

Så är det ju alltid att det första av något säsongsbakverk smakar alltid bäst, så var det även med rabarberpajen. Om jag får mer rabarber någonstans ifrån så skall jag göra rabarbersaft också, det smakar så gott med kall rabarbersaft en varm sommardag.

Trevlig tisdag!


| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

17 kommenttia:

  1. Kauniit kuvat <3 Itse juuri pihamaalla kierrellessä totesin, että kohta saa alkaa raparperipiirakan tekoon :) Herkullisen näköinen piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Ihailin sinun blogisassi kuvia teidän raparperista, niin iso ja hieno. Meidän oma kasvattaa pikkusormen kokoisia varsia :) Mukavaa päivää!

      Poista
  2. Voi nams, nytkö on taas jo raparperien aika?! :-) Mihin tämä aika kuluu! :-) Tätä herkkua täytyy päästä pian itsekin leipomaan! :-)

    Viehättävät kuvat, aivan ihanat! :-) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis <3 Sanos muuta, aika rientää nyt taas niin nopeasti ettei tahdo ehtiä pysyä mukanakaan. Paras vuodenaika juuri nyt kun on niin vihreää ja luonto antaa parastaan <3
      Ihanaa päivää!

      Poista
  3. Nams ja miten herkullisen näköinen piirakka :)). Ihana kesä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 tämä on niin ihanaa vuodenaikaa :)

      Poista
  4. Härliga bilder och mums med rabarberpaj! Jag får inte heller rabarbern att växa. Har flyttat den tre gånger och gödslat och haft mej, men nä inget blir det. Såg på Jakobssons backe att där fanns stora fina rabarber och ingen är ju där och sköter dom. Mysterium ..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så hjärtligt <3 Så tråkigt att du inte heller lyckas med rabarbern, har sett samma att här runt omkring finns stora jätte fina rabarber, men hos oss går den inte alls. Har tänkt att jorden är för torr och sandig, men nog borde ju dom andra gårdarna ha ganska lika :) Ska se om jag skulle flytta den eller skaffa en ny större planta och plantera på ett annat ställe. Det skulle vara så roligt med egen rabarber :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos <3 maistui kieltämättä aika herkulliselta :)

      Poista
  6. Vilken ljuvlig blogg du har!
    Min väninna tipsade mej om den så nu finns den
    med i min blogglista.
    Ha det så bra!
    Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så hjärtligt <3 Så roligt att di hittade hit och fick tipset av en väninna, blir så glad att höra.
      Skall titta in i din blogg också. Välkommen att följa och ha en bra dag <3

      Poista
  7. Kanonfina bilder och om inte förr så nu blev man sugen på att baka en rabarberpaj.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack så hjärtligt <3 Det var så gott med färsk rabarberpaj :) Solig fredag till dig.

      Poista
  8. Niin kauniita kuvia ja kiitos myös ohjeesta :) Meillä itsellä on vielä tosi onnettoman pieni raparperi, mutta jospa jostain saisin niin tekisi kyllä mieli leipoa raparperipiirakkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kiitos <3 toivottavasti saat jostain raparperia, tuore raparperipiirakka on niin herkkua näin alkukesästä :)

      Poista
  9. Niin kauniita kuvia ja kiitos myös ohjeesta :) Meillä itsellä on vielä tosi onnettoman pieni raparperi, mutta jospa jostain saisin niin tekisi kyllä mieli leipoa raparperipiirakkaa! :)

    VastaaPoista