• Yhteydenotot sähköpostitse.
  Kontakt via email.


 • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
  Du kan följa Sommarbacka också här:

  Pinterest
  Facebook
  Instagram
  Bloglovin
  Blogit.fi
 • Tervetuloa Sommarbackaan

  Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

  Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

  Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


  Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

  Välkommen till Sommarbacka

  Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

  Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

  Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


  Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


KESÄ LEIKKIMÖKISSÄ | SOMMAR I LEKSTUGAN

18.5.2015

Ihana viikonloppu takana, aurinkoa, vähän lämpöä, linnun laulua ja useita tunteja ulkona puuhastellen. Vaikka viikonloppu oli työn täyteinen niin silti olo on virkeä näin hieman sateisena maanantaina, eli valo ja aurinko tekevät ihmeitä :)

Leikkimökki, tai itse asiassa koko perheen kesähuone, on nyt valmiina kesään. Ikkunat on pesty, lattiat kuurattu ja lelut ym. ovat pestynä. Leikkimökki oli ensimmäinen piharakennus joka pihalle rakennettiin ja se on pääosin rakennettu rakennusajalta ylijääneistä puutavaroista (sen takia yhdellä seinällä on kapeampi paneeli kun muilla seinillä). Suunniteltiin leikkimökki niin että se on myös aikuiselle mukava paikka ja että sille on käyttöä myös leikkimökki-ajan jälkeen. Tunnearvoltaan tällä pienellä mökillä on iso paikka meidän kaikkien sydämessä. Varsinkin tyttärelle tämä paikka on täynnä ihania muistoja hänen rakkaasta isomummostaan, täällä he istuivat ja leikkivät monesti kesäisin.

Kesällä mökki on päivittäin käytössä, tänne on ihana tassutella kahvikupin kanssa ja ruoan jälkeen voi heittäytyä pitkäkseen ja vaikka ottaa pienet torkut. Yhdessä nurkassa on leikkikeittiö ja pienessä kaapissa säilytetään värikyniä, kesälukemista ja muuta pientä askartelumateriaalia. Äidille on pino kesäisiä sisustuslehtiä. Valkoinen korituoli on minun lapsuudestani, sain sen aikoinaan omaan huoneeseeni, joten ikää tuolilla taitaa olla kohta lähemmäs kolmekymmentä vuotta. Mökin ulkopuolella on viinimarjapensaita ja mansikkamaa josta voi juosta hakemaan auringon kypsyttämiä marjoja suoraan pensaasta. 

 Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa!

----------

Vilket härligt veckoslut vi hade, sol, lite värme, fågelsång och flera timmar ute på gården. Trots att vi jobbat på mycket under veckoslutet känner man sig ändå pigg så här en regnig måndag, ljuset och solen gör underverk :)

Lekstugan, eller egentligen är det nog hela familjens sommarrum, är nu klart för sommar. Fönstren är tvättade, golvet skurat och alla leksaker mm. är tvättade. Lekstugan är den första gårdsbyggnaden vi byggde och den är mestadels byggd av virke som blev över från husbygget (därför har ena väggen en smalare panel än de andra väggarna). Vi planerade lestugan så att den är trevlig också för en vuxen och att det finns använding för den också efter lekstuge-tiden. Den här lilla stugan har ett stort känslovärde för oss alla. Speciellt för vår dotter är stugan fylld med fina minnen av hennes kära gammelmormor, här brukade dom sitta och leka tillsammans om somrarna.

Under sommaren är stugan dagligen i använding, det är så mysigt att tassa hit med sin kaffekopp eller ta sig en tupplur efter maten. I ett hörn finns lek-köket och i det lilla skåpet fövaras färgpennor, sommar läsning och annat pysslematerial. För mamma finns det en hög med somriga inredningstidningar. Den vita korgstolen är från min barndom, fick den till mitt rum i tiden så stolen börjar snart vara närmare trettio år gammal. Utanför stugan finns bärbuskar och ett litet jordgubbsland varifrån man kan springa och plocka solmogna bär mellan varven.

Trevlig måndag och ny vecka!


| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

12 kommenttia:

 1. Hurmaannuin ihan näitä kuvia katsoessa :-) <3 Upeita, ja ihana leikkimökki! :-) Tosi suloisesti ja viimeisen päälle suunniteltu kauniisti :-) Olipa ihana kurkata leikkimökkiin! <3

  Iloista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos <3 Tämä mökki on kyllä koko perheen suosikki paikka kesällä :) Tuntuu ihan uskomattomalta että meillä on tosiaan kesä jo ihan nurkan takana.

   Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 2. Aivan ihana ja kotoisa leikkimökki :=)) Aivan upean näköistä eikä heti uskoisi leikkimökiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Se on meidän kesähuone ja vähän kesämökkikin samalla :)

   Poista
 3. Niin ihana leikkimökki! Mukavaa inspiraatiota meidän ensitalven leikkimökkiprojektiin :)
  Kaunis kesäinen sisustus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kiitos <3 Mukavaa jos sait jotain inspiraatiota omaan tulevaan leikkimökkiprojektiin :) Ihanaa aikaa tuo kun saa suunnitella ja sisustaa leikkimökkiä <3 Onnea siihen projektiin sitten kun se teillä alkaa <3

   Poista
 4. Aivan i h a n a !! ♡♡♡ Ollapa tuollainen myös omalla pihalla! :-) Itsekin tuli eilen puuhailtua pihalla, ja heti riitti lyhyempi yöuni! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo mökki on kyllä meille kaikille aika rakas paikka :) Ihanaa puuhastella ulkona ja raitis ilma sekä valo saa olon pirteäksi. Minulla kaikki kukkapenkit (ne muutamat mitä on) ovat menneet huonoon kuntoon ja täytyisi käydä ne kaikki läpi, tekemistä siis on ;)
   Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

   Poista
 5. Voi että miten kaunis leikkimökki ja ihanasti sisustettu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Siellä olen toteuttanut vähän sitä runsaampaa "mummonmökki"-fiilistä :)

   Poista