• Yhteydenotot sähköpostitse.
  Kontakt via email.


 • Voit seurata Sommarbackaa myös täällä:
  Du kan följa Sommarbacka också här:

  Pinterest
  Facebook
  Instagram
  Bloglovin
  Blogit.fi
 • Tervetuloa Sommarbackaan

  Sommarbacka on meidän pieni ja rakas paikka saaristossa jossa elämme lapsiperheen arkea.

  Täällä sisustetaan, suunnitellaan, leivotaan, hoidetaan puutarhaa ja nautitaan elämän pienistä hetkistä sekä unelmoidaan.

  Olen Janina, reilu kolmekymppinen äiti ja vaimo, koulutukseltani sisustussuunnittelija. Intohimoni on sisustaminen, tehdä arjesta kaunista ja säilöä ne pienimmätkin hetket muistoiksi sydämeen.


  Kaikki kuvat ovat omiani ellen ole toisin maininnut. Ethän lainaa kuviani ilman lupaani. Kiitos.

  Välkommen till Sommarbacka

  Sommarbacka är vårt lilla älskade ställe i skärgården var vi lever en barnfamiljs vardag.

  Här inreder, bakar, planerar och drömmer vi samt gräver lite i trädgården och njuter av livets små stunder.

  Jag är Janina, över trettio, mamma och fru, utbildad inredningsdesigner. Min passion är att inreda, se det vackra i vardagen och göra även de allra minsta stunderna till ett minne i hjärtat.


  Alla bilder är mina egna, om jag inget annat nämnt. Du lånar dem väl ej utan mitt lov. Tack.


KASVIHUONEESSA | I VÄXTHUSET

5.5.2015Nyt se alkaa olemaan valmis, kasvihuone siis. Tai niin valmis että voi alkaa miettimään istutuksia ja sisustusta, vähän olen jo aloittanut kuten näette :) 

Kasvihuoneen on rakentanut mieheni alusta loppuun ihan itsekseen ja itse olen avustanut siinä missä olen pystynyt, lähinnä maalaushommissa. Se on rakennettu vanhoista ikkunoista ja kaikki puutavara on peräisin tästä pihaltamme aikoinaan kaadetuista puista joista osan sahautimme puutavaraksi. Kutsutaan tätä kasvihuoneeksi vaikka itse asiassa se taitaa olla yhdistetty huvimaja/viherhuone ja kasvihuone.

Olen suunnitellut tuohon keskelle pöytäryhmän jossa voi istua ja juoda vaikka kahvit tai syödä. Nyt kasvihuone näyttää vielä vähän kovalta ja tyhjältä mutta ajatuksena on siis paljon vihreätä kasvien muodossa ja kotoisa istuinryhmä tyynyineen jne. jotka pehmentävät ja täyttävät tilaa. Ja jos kovin innostutaan viljelystä niin istutustilaa voi aina lisätä sillä laatat saa helposti pois otettua ja ikkunoille voi lisätä ikkunalautoja eri tasoihin.

Nyt saadaan vaan odottaa niitä lämpimiä kesäpäiviä, kovin on kyllä kylmä ja raaka ilma vielä.

Mukavaa tiistaita!

----------

Nu börjar det bli färdigt, växthuset nämligen. Eller så färdigt att vi kan börja fundera på planteringar och inredning, litet har jag börjat redan som ni ser :)

Det är min man som byggt växthuset från början till slut och jag har hjälpt till med det jag kunnat och hunnit, främst med att måla. Det är byggt av gamla fönster och allt trävirke kommer från träden vi fällde på gården i tiden och lät sågas upp till virke. Vi kallar det för ett växthus men egentligen är det nog en kombination av lusthus/sommarrum och växthus.

Jag har planerat att där i mitten skall vara sittgrupp med bord och stolar var man kan dricka en kopp kaffe eller sitta och äta. Just nu ser det fortfarande lite tomt, hårt och kallt ut men tanken är alltså mycket grönt i form av olika växter och en sittgrupp med dynor osv. som mjukar upp och gör det ombonat. Visar det sig att vi blir mer ivriga att odla så är det bara att förstora odlingsbänken genom att ta bort stenplattorna från golvet och så kan man också lägga mer fönsterbräden i olika höjder.

Nu är det bara att vänta på de varma sommardagarna, än så länge är det så kallt och kyligt.

Trevlig tisdag!

| Seuraa Sommarbacka.fi: | Facebook | Instagram | Pinterest |
Jaa Facebook Jaa Twitter Jaa PinterestJaa Google Plus

19 kommenttia:

 1. Aivan ihana kasvihuone! Joka kesä mietin, että oi kuinka olisi kiva olla kasvi/kukka/puutarha ihminen, mutta fakta on etten ole :)))! Ihana kuitenkin seurailla muiden puuhia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Itse olen nyt ajan kanssa enemmän innostunut puutarhajutuista mutta suosin kyllä mahdollisimman helppohoitoisia kasveja sillä en ole niin ahkera kitkemään rikkaruohoja ym. :) Nautin kuitenkin ulkona olemisesta ja tekemisestä.

   Poista
 2. Voi tuo on kyllä niin kaunis!! Ihan unelma :) ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tämä on kyllä kauan haaveissa ollut juttu joka nyt on toteutunut, odotan vaan nyt lämpimiä kelejä :)

   Poista
 3. Upea kasvuhuone! Itse vasta haaveilen sellaisesta yhdistetystä kasvihuoneesta / kesäkeittiöstä :) Ehkä joku kesä.
  Ihanaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Haaveesi kuulostaa myös ihanalta yhdistelmältä, kaikki nämä kesäjutut ovat niin ihania ja varsinkin niistä haaveileminen ja suunnittelu, vaikka niissä sitten menisikin aikaa ennen kun ne toteutuvat.
   Ihanaa keskiviikkoa!

   Poista
 4. Vau! Niin upea! Täällä haaveillaan omasta kasvihuoneesta mutta meidän pihalle mahtuu vain pieni sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihana aina haaveilla ja suunnitella kesäjuttuja, toivottavasti teidänkin haave kasvihuoneesta toteutuu pian. Ihanaa keskiviikkoa sinulle!

   Poista
 5. On kyllä upea! Kesähuone meilläkin suunnitteilla, mutta taitaa autotalliprojekti mennä edelle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Autotalli on myös tärkeä, ehkä jopa tärkeämpi kun kasvihuone :) Meillä se on taas jäänyt tekemättä ja joka talvi se harmittaa kun autoa saa kaivaa sieltä lumen alta :) mutta ehkä sekin toteutuu sitten joskus tulevaisuudessa.

   Poista
 6. Tuohan on niin upea! :-) <3 Ja kuinka tärkeäksi asian tekee kun on omista tarpeistakin lähtien rakennettu :-) Aivan huikeaa :-) Täällä yksi odottaa innolla lisä kuvia! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Juuri näin se on, tunnearvo on aivan toinenlainen kun on itse tehty ja tarpeetkin ovat omasta takaa, (ikkunat kyllä saatiin muualta) Ja nyt ne puut, jotka jouduttiin aikoinaan kaatamaan, elää uutta elämää samalla paikalla mutta toisessa muodossa <3
   Kuvia tulee varmasti ( ehkä jopa kyllästymiseen asti ) tässä kevään ja kesän mittaan, sillä olen tästä nyt niin innoissani :)

   Poista
 7. Ihania kuvia! <3 Syöksyisin pihalle näiden innostamana ellei siellä sataisi kaatamalla vettä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Täällä on myös satanut kaatamalla koko päivän, harmi.

   Poista
 8. Voi miten ihana huone, aivan mahtava! Iloista päivää <3

  VastaaPoista
 9. Voi miten ihana huone, aivan mahtava! Iloista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3 Mukavaa päivää sinullekin!

   Poista
 10. Ihana kasvihuone! Minä tietysti kiinnitin huomiota taas ihaniin yksityiskohtiin! Kauniita esineitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itse myös rakastan aina kaikkia pieniä ykstyiskohtia ja kauniita esineitä jotka luovat tunnelmaa :)

   Poista